Використання карамелі : Перед використанням карамелі її необхідно підігріти в мікрохвильовці імпульсами до температури близько 30 градусів, але не більше, оскільки гаряча карамель не підійде для патьоків, вони просто стечуть калюжею, не затримавшись на вашому тортику.
Якщо ваш карамельний соус гірчить, затвердів або зацукрувався, то, на жаль, вам доведеться варити карамель заново. А ось якщо карамель вийшла занадто рідка, то можна спробувати це виправити.
У багатьох рецептах використовується карамель, але якщо у вас немає часу варити її самостійно, то найпростіший вихід – розтопити кілька карамельок. Найважливіше – використовувати “м’яку” карамель, а не “тверду”. Також потрібно додати якусь рідину, наприклад молоко або вершки, щоб карамель не висихала.