Вважається, що він корисніший за хліб, оскільки в його складі тільки пшеничне борошно, вода і сіль, а випікають такий хліб у тандирі. На думку експертів, лаваш не набагато корисніший за звичайний білий хліб – відсотків на 20-30 максимум. У нього кладуть менше цукру, зате більше солі.
Лаваш — найпоширеніший тип хліба у Вірменії, Ірані та Азербайджані. Іноді тісто перед випічкою посипають смаженим насінням кунжуту і/або маку. Поки лаваш гарячий він як маїсовий корж, але потім він швидко висихає, стаючи ламким і твердим.
Лаваш розрітеж на довгі смужкии. З одного краю змастіть кожну з них ссоусом, викладіть начинку і загорніть трикутником. За бажанням можна додати кукурудзу. Кожен конвертик обсмажте на сухій сковороді з обох боків до рум'яної скоринки.
Лаваш Арабський ( Піта Арабська ) Піта – це плаский пшеничний хліб без скоринки, який традиційно їдять у середземноморських країнах та арабському світі.
Наповнення для такого рулету може бути будь-яке: сир, сьомга, крабові палички, гриби, курятина, шинка, риба, морква, яйця, фарш, консерви, огірки, помідори, зелень. Для зручності вживання можна приготувати маленькі рулетики з лаваша.
Чим корисний тонкий лаваш № Корисні властивості; 1: Містить менше калорій, ніж хліб: 2: Збагачений клітковиною: 3: Має низький глікемічний індекс: 4