ЛІКЕР ЛІМОНЧЕЛЛО на спирті : цедра 6 лимонів 0,5 л 96% спирту 300-400 гр цукру 0,5 л води Вихід готового лікеру – 1 л (навіть трішки більше грамів на 200) ЛІКЕР ЛІМОНЧЕЛЛО на горілці : цедра 6 лимонів 0,5 л горілки 150 – 200 гр цукру Вихід готового лікеру 0,5 л міцністю 40 %.
Лімончело | |
---|---|
Країна походження | Італія |
Колір | жовтий |
Об'ємна частка спирту | 30 |
Лімончело у Вікісховищі |
Лікер Лімончелло Ді Гальяно 0,7л Ціна: 249 грн.
Цей міцний лікер потрібно подавати тільки холодним і, як заведено, після трапези (дижестив), можна в супроводі фруктів і десертів. Коли будете його пити, розтягуйте ковтки та видихайте після кожного.
Цедру лимонну або апельсинову (250 г) заливають горілкою (3000 мл), настоюють 3 міс. в теплому місці, потім готують сироп з 750 'мл води і 900 г цукру-піску, доводять до кипіння, знімають піну і проціджують через тканину. Готовий сироп змішують з настойкою, яку фільтрують через тканину, і вміст розливають в пляшки.
Лімончелло – лимонний лікер, один з найвідоміших італійських напоїв. В Італії його вживають як дижестив – після прийому їжі, але іноді і замість, влаштувавшись …