Щоб отримати силос хорошої якості, його необхідно попередньо подрібнити, а потім щільно укласти та ізолювати, щоб перекрити доступ повітря та вологи всередину зеленої маси. Чим щільніше буде укладено сировину, тим якісніше вийде продукт і, відповідно, зменшаться втрати при його зберіганні.
Особливості зберігання силосу Такі корми зручно зберігати у горизонтальних траншеях чи ямах, розташованих нижче рівня землі, чи стопках і бункерах – вище горизонтального рівня. Також силос можна упаковувати в спеціальні поліетиленові рукави, що герметично закриваються з обох боків.
Сілос отримують шляхом заквашування (силосування – консервування без доступу повітря, є найбільш поширеним способом заготівлі) подрібненої зеленої маси трав'янистих рослин, придатної для корму тварин і птахів (використовується: тритикале, соняшник, кукурудза, неотруйні бур'яни, бадилля овочевих культур та …