На це піде приблизно 7-10 хвилин. Але перед варінням краще прочитати інструкцію на упаковці та орієнтуватися на неї. Головне – стежити, щоб ріжки не розповзлися.
Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин.
Макарони потрібно закидати тільки в киплячу воду. Якщо цього не зробити, то шанс того, що вони злипнуться під час варіння, збільшується. Після додавання макаронних виробів вода відразу перестане кипіти. Обов'язково перемішайте і накрийте кришкою на 30-60 секунд, поки вода знову не почне закипати.