Залежно від екстрактивності початкового сусла: світле пиво поділяють на 16 груп, напівтемне та темне – на 13 груп. В цілому, пиво є напоєм з малим вмістом спирту, від 2,5 до 15 % об.. Між щільністю пива та його міцністю існує зв'язок.
Ель
- Пшеничне пиво (Нідерл. Witbier) – 4.5-5.5% про.
- Берлінське біле (нім. Berliner Weisse) – 2.8-3.8% про.
- Блонд ель (англ. Blonde Ale) – 3.8-7.5% про.
- Світлий ель (англ. Pale Ale) – 4.5-6.2% про.
- Кельш (нім. Kölsch) – 4.4-5.2% про.
- Золотий ель (англ. Golden Ale) – 7.5-10.5% про.
- Тріпель (англ. …
- Індійський світлий ель (англ.
Існує близько тисячі сортів пива. Смакові характеристики різних видів можуть кардинально відрізнятись.
Види табору
- Світлий табір (Light lager) – класичний табір. …
- Пілзнер (Pilsner) – прозоре, золотаве за кольором і добре освіжаюче пиво. …
- Льодове пиво (Ice beer) – дуже легке пиво, яке швидко охолоджують після варіння, не чекаючи остаточного бродіння. …
- Драфт (Draft / Draught) пиво з бочки, не пастеризується.