Найчастіше вакам додаються в супи, а також при гасінні овочів. Але їх можна додавати і в салати, і навіть використовувати як гарнір.. Варто враховувати, що водорості сильно збільшуються у розмірах, коли насититься водою.
Вакаме використовують у кулінарії в сушеному або солоному вигляді. Водорості додають у місо-суп та мієккук, салати, закуски. Продукт поєднується із соєвим соусом, оцтом, авокадо, свіжим огірком, руколою, морепродуктами. Сушені водорості при варінні збільшуються в 4 рази.
Сушені водорості вакамэ спочатку замочують у воді, після чого ошпарюють окропом, а потім занурюють у холодну воду. Це надає їм соковитий зелений колір та текстуру. Якщо ви купили продукт у вакуумній упаковці, його можна без попередньої обробки додавати до супів та страв у процесі приготування.
Сухі подрібнені водорості використовують як заміну солі в супах та гарнірах. З неї виходять смачні салати у поєднанні з овочами, грибами, яйцями, сиром та різними спеціями. Морську капусту тушкують із овочами, щоб подати як гарнір до м'яса чи риби.