Для того, щоб пиріг легко виймався з форми, її потрібно змастити холодною олією та обсипати борошном. Також можна змастити форму жиром і посипати манкою або панірувальними сухариками. Цей спосіб дасть змогу готовому виробу легко відійти від форми та додасть йому цікавої текстури.Nov 16, 2017
Ставимо деко і чашку з гарячою водою в будь-який закритий простір (духовку, шафу). Водяна пара підніме боки виробу і його легше буде дістати з форми. Вирізати випічку. Акуратно проводимо ножем або силіконовою лопаткою по краях і дну форми, відокремлюючи виріб.
Дістати бісквіт із роз’ємної форми простіше, ніж зі звичайного дека. Вам достатньо відокремити стінки кільця, не намагаючись лазити під дно і травмуючи ніжний корж. Я раджу замість роз’ємної форми використовувати пекарське кільце, викладаючи дно з кількох шарів фольги.
Випечений виріб слід тримати на деку або у формі, доки він не охолоне, лише потім вийняти та прикрасити. Випічка набуде золотистого кольору, якщо за 10 хвилин до готовності змастити її невеликою кількістю теплого молока.