Ковбаси в натуральних оболонках не повинні довго контактувати з поліетиленом. Їх краще зберігати в паперовому пакеті чи фользі.20 бер. 2015 р.
Оптимальна температура її зберігання – від +2 до +4 °С. Відкритий продукт треба тримати у фользі або у паперовому пакеті, зберігати варену ковбасу в морозилці не рекомендується, адже у ній дуже багато води, яка при заморожуванні негативно вплине на смак.
Найбільше зберігають сирокопчені і сиров'ялені вироби, найменше – варені ковбаси. В натуральній оболонці термін придатності менший, в поліамідних оболонках більший. Так варена ковбаса вищого гатунку, як і м'ясні хліби, може зберігатися не більше 72 годин, І,ІІ сорту – 48 год, ІІІ сорту – не більше доби.
Ідеальна температура для зберігання вареної ковбаси – від +2°С до +4°С Ковбасні вироби такого типу необхідно зберігати лише в холодильнику. Щоб варена ковбаса пролежала довго: зберігайте її у контейнері; або загорніть у пергамент, фольгу чи спеціальний папір.
Цілі палиці копчених ковбас, особливо щільних і сухих, можна зберігати в прохолодному приміщенні без холодильника протягом 1-2 тижнів.
ковбасу? холодильнику краще в поліетиленовому пакеті.
Чи можна зберігати ковбасу у целофановому пакеті? Умови зберігання. Для того, щоб ковбаса довше залишалася свіжою, її в жодному разі не можна зберігати в целофанових пакетах .