Яловича легеня має продаватися в знекровленому вигляді та мати світло-рожевий колір. Поверхня. на легкому не повинно бути крові, слизу та бруду. Оболонка.
Легке поступово остигає і спресовується, за кольором та структурою стає схожим на відварену мову. У такому вигляді продукт можна, можливо використовуватиме приготування різних страв. Наприклад, нарізане тонкою соломкою відварене легке – відмінний інгредієнт для салатів із зеленню та майонезом, з яйцями та зеленим горошком.
Яловичина легка – субпродукт, інгредієнт корисних та ситних страв. З нього готують ліверну ковбасу, додають у кров'янку та печінкові ковбаски, начинки для млинців та пирогів. Продукт поєднується з гарніром із картоплі, круп, капусти. Яловича легеня потребує тривалої термічної обробки.