Починати варто з великої клешні. Розломивши її навпіл, з насолодою висмоктуємо сік і починаємо розкривати її – руками, зубами чи невеликим ножем. Розкривши, дістаємо м'ясо, з'їдаємо, запиваємо пивом за бажанням. Якщо раки великі, від 70 грам і більше, так само чинимо і з рештою суглобів клешні.
У ракахЯк правило, в їжу вживається м'ясо з клешні і хвоста, також смачна ікра, вона розміщується в місці з'єднання хвоста з панцирем. Але будьте обережні, поїдаючи раків. І намагайтеся не торкатися язиком панцира, це може спричинити печіння та неприємні відчуття в ротовій порожнині через час.
У ресторані краще користуватися запропонованими приладами:
- Ножем розколюють панцир і відламують ніжки та кінчики клешнів, просовуючи їх у круглий отвір у лезі. …
- Виделкою витягають м'ясо, а ложечкою вичерпують сік. …
- Розробіть раку за допомогою приладів. …
- Тепер потрібно акуратно висмоктати сік із панцира.