Точна батьківщина крем-брюле невідома. Англійці дотримуються версії, що він був вперше приготовлений в XVII столітті Трініті-коледжі під назвою Burnt Cream, Cambridge Burnt Cream або Trinity Cream. Однак першою ця страва згадує в 1691 Франсуа Мессьяло, завідувач кухнею герцога Орлеанського.
ФранціяІспаніяАнглія Крем-брюле/Походження
Крем–брюлі — це класичний французький десерт, який можна зустріти майже у всіх кафе та ресторанах Франції. Тому сенс у його назві потрібно шукати у перекладі з французької: crème перекладається як крем або вершки, а brulée – підгорілий або спалений.
Багатьом цікаво, чому морозиво називається крем–брюлі. Все просто — за складом та карамельним смаком морозиво схоже на відомий у всьому світі десерт крем–брюлі. Дослівно, «сrème brûlée» у перекладі означає «підпалені вершки».