Одним із найважливіших компонентів риб'ячого жиру є Омега-3. Саме її концентрації залежить ефективність. Представлена Омега-3 комплексом незамінних жирних кислот, які наш організм не здатний самостійно їх виробляти: альфа-ліноленової (АЛА), ейкозапентаєнової (ЕПК) та докозогексаєнової (ДГК). 27 вересня 2021
Вибирати Омега-3 потрібно виключно тваринного походження, а не рослинного. Краще засвоюється добавка як природного тригліцериду. Синтетичні добавки коштують дешевше, але й користі від них набагато менше. Мінімально вміст ЕПК на 1000 мг риб'ячого жиру – 180 мг, ДГК – 120 мг.
Зараз відомо 11 кислот, що входять до групи омега-3, проте найбільш цінними вважаються три: ейкозапентаєнова (ЕПК), доко-загексаєнова (ДГК) та альфа-ліноленова (АЛК).
Омега–3 – це скорочена назва цілого ряду омега–3-Ненасичених жирних кислот Усього їх 11, але найважливішими для здоров'я вчені вважають альфа-ліноленову (АЛК), ейкозапентаєнову (ЕПК) та докозагексаєнову (ДГК) кислоти.