Актуальні поради Українцям У якому вигляді картопля при діабеті?

У якому вигляді картопля при діабеті?

Щоб продукт зберігав багато вітамінів і мікроелементів не потрібно вимочувати картоплю для діабетиків. Його бажано варити або запікати в мундирі. Адже саме у шкірці містяться потрібні мікроелементи.

Як стверджує видання Medical News Today, низький глікемічний індекс має солодку картоплю. Теж саме можна, можливо сказати про картоплю "ямс". А ось відмовитися діабетикам слід від білої картоплі, а ще від таких страв, як картопляне пюре, картопля фрі.

Картопля відносять до продуктів із високим глікемічним індексом (ГІ), які не рекомендують вживати людям із діабетом 2-го типу. Раціон при цій хворобі, навпаки, має бути багатий на страви з низьким ГІ – напр., цільнозерновий хліб, бобові чи рис басмати.

Приклади: молоко та кисломолочні продукти звичайної жирності або нежирні/знежирені, сири менше 30% жирності, сир менше 4% жирності, яйця, нежирні сорти м'яса, риби, макаронні вироби, хліб та нездобні хлібопродукти, крупи; фрукти, картопля, кукурудза, зрілі зерна гороху та квасолі.

Related Post

Як називається жезло?Як називається жезло?

Смугастий жезл регулювальника сьогодні є невід'ємним атрибутом працівника ДПС. Принаймні у свідомості водіїв та більшості пішоходів. Саме з ним у нас насамперед асоціюються службовці цього підрозділу поліції. Кадуцей або керікіон