Актуальні поради Українцям На якому вогні варити курку

На якому вогні варити курку

Курятину рекомендується варити та доводити до кипіння на повільному вогні.

Зауважте, що м'ясо буде набагато ніжнішим, якщо посолити курку на початку варіння. Щоб не переборщити із сіллю або навпаки не досолити курку, варто слідувати простому правилу – на 1 літр води потрібно додати 1 чайну ложку солі. Також не забудьте про спеції, які покращать смак м'яса та бульйону з нього.

Куряче філе розріжте на дві частини та помийте. Воду налийте в каструлю і підігрійте до 75 градусів. Покладіть в каструлю куряче філе. Як тільки вода закипить, посоліть, покладіть спеції, зробіть вогонь якомога менше, накрийте каструлю кришкою і варіть філе 20 хвилин.

Цілу грудку, разом із кісткою, хрящами та шкіркою, необхідно варити 30-35 хв з моменту закипання води. Філе без шкіри та кісток варять 20-25 хв. Половина грудки без кістки вариться 15-20 хв. Куряче філе, порізане на шматочки, вариться близько 10 хв з моменту закипання.

Кип'ятимо в каструлі воду. Щойно рідина закипить, занурюємо в неї філе. Додаємо в каструлю сіль, духмяний перець і головку ріпчастої цибулі. Варимо м'ясо 25-30 хвилин.

Солити м'ясо при варінні потрібно в кінці. Оскільки сіль посилює виділення рідини, це може зіпсувати смак страви. Якщо посолити на початку, м'ясо виявиться занадто сухим і жорстким.





1. Курку, якщо заморожена, перед варінням необхідно розморозити. 2. У курки видалити пір’я (якщо є) за допомогою пінцета. 3. У каструлю налити воду — так, щоб покривала курку з запасом в пару сантиметрів. Якщо курка вариться цілком, знадобиться велика каструля. 4. Посолити воду (на …

Related Post

Що буде якщо їсти мюслі щодняЩо буде якщо їсти мюслі щодня

Дієтологи рекомендують їсти мюслі саме вранці, на сніданок. Це насичує організм енергією і корисними вуглеводами на весь день. До складу мюслі входить багато компонентів: пластівці, цільні зерна і висівки пшениці,