Хлібці рисові виготовлені з пропареного рису методом «поп-корну», коли рідина під впливом високих температур та тиску підриває зерно зсередини.. Рисові хлібці світло-бежевого кольору із сірими вкрапленнями, неоднорідної структури з явно вираженими «повітряними» рисинками неоднакової форми.
Технологія виробництва таких хлібців трохи відрізняється. Спочатку із зерен, борошна та яєць виготовляється волога суміш. Потім вона вирушає до резервуарів, наповнених гарячим повітрям. Під його впливом виходять хлібці з пористою консистенцією, що нагадують щільні брикети з зерен, що щільно злиплися і набрякли.
Рисові хлібці здатні повністю замінити хлібобулочну продукцію без шкоди здоров'ю. Крім того, що вони не дадуть одужати, сухі пластинки з рису показані людям, які страждають на хвороби нервової системи або безсоння.
1. Хлібці житні марки «Щедрі» склад: борошно житнє хлібопекарське обдирне, висівки пшеничні, борошно пшеничне хлібопекарське другого сорту, вода питна, маргарин. Дріжджі хлібопекарські, сіль кухонна харчова, солод житній.