Перший запуск слід здійснювати “в холосту”: зі встановленими деками і без продуктів. Духову шафу при цьому потрібно добре прожарити на максимальній потужності. Після цього необхідно відкрити дверцята й увімкнути витяжку для швидкого видалення диму, який може утворитися під час згоряння консерваційного мастила.
Нанесіть харчову соду на стінки духовки (можна робити це вологою губкою). Трохи збризніть їх водою з пульверизатора і залиште на 60 хвилин. Через годину помийте духову шафу губкою, змоченою в мильному розчині, і насухо витріть паперовими рушниками. Із застарілими забрудненнями краще справляється сода з оцтом.
Змішайте 1/2 склянки рідкого мила для посуду з 1/2 склянки харчової соди і 1/4 склянки білого оцту. Змішайте все воєдино і нанесіть по всій духовій шафі за допомогою старої зубної щітки або абразивної губки. Тепер дайте розчину можливість вбратися, почекайте ніч і наступного дня протріть губкою з чистою водою.