Коли на шашликах з'являються білі патьоки (виділяється білок), це означає, що м'ясо вже середньої прожарки, майже готове. Якщо ви любите солодше, скоро знімати. Щоб перевірити, акуратно надріжте шматочок. Дуже простий рецепт гарніру для шашлику.
У м'ясі потрібно зробити легкий надріз, якщо починає витікати безбарвний та прозорий сік – м'ясо готове (відноситься до птиці, свинини та яловичини). Для яловичини та качиної грудки прийнятний рожевий відтінок м'ясного «соку». м'ясо такого ступеня готовності особливо цінують справжні м'ясоїди та гурмани.
Як визначити готовність шашлику Далі вибираємо найтовстіший шматок і розрізаємо його на дві частини – якщо всередині шашлик ще рожевий, то досмажуємо, якщо ні – шашлик готовий. Також про готовність говорить сік, що виділяється з м'яса – Прозорий сік – це те, що нам потрібно.