Промиваємо 1 склянку рису в холодній воді, поки вона не стане прозорою. Поміщаємо вимиту крупу в глибокий посуд і заливаємо холодною водою. Замочуємо рис кілька годин.
Деякі господині замочують бурий рис перед відварюванням – для цього його потрібно промити, залити водою на 20 хвилин і ще раз промити. Далі готуємо у киплячій воді приблизно 40 хвилин. Перебираємо та промиваємо бурий рис під проточною водою.
Дослідники рекомендують замочувати ризик на ніч перед приготуванням, щоб позбавитися шкідливих хімікатів. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак і хвороби серця та судин. Вчені виявили під час дослідження рису велику кількість токсинів.
Мал залити водою, посолити, довести до кипіння і варити близько 40 хвилин на мінімальному вогні під кришкою до готовності.