4 хвилини Булгур краще попередньо обсмажити 2–4 хвилини на вершковому чи рослинному маслі. На склянку крупи беріть приблизно одну столову ложку олії. Завдяки обсмаженню булгур набуде легкого горіхового присмаку.
Як відзначають досвідчені кулінари, булгур виробляється з термічною обробкою (ошпарюється окропом), тому крупу можна не промивати. Це навіть найкраще для аромату каші. Надати більш насичений запах можна в тому випадку, якщо злегка обсмажити зерна на олії.
Булгур середнього помелу можна не варити, а залити окропом, укутати і залишити на годину-півтори, щоб крупинки розпарилися, набрякли і розм'якли. Якщо ви варитимете булгур середньої величини, він буде готовий вже за 10–15 хвилин або навіть раніше. Час варіння великого булгура у каструлі – 15-20 хвилин.