Розігріти масло на сковороді та обсмажити котлети з двох сторін до золотистої скоринки. Зменшити вогонь, накрити котлети кришкою та пропарити прямо на сковороді 9 хвилин. Можна додати трохи води.
Скільки часу пекти котлети в духовці Важливо самостійно контролювати ступінь готовності страви. Для цього духовку потрібно відкрити, взяти зубочистку або сірник та проткнути котлету наскрізь. Якщо сірник (зубочистка) вологий, але чистий – продукт можна діставати.
Час смаження котлет: обсмажування одного боку котлети займає приблизно дві хвилини, тушкування на маленькому вогні – 4-5 хвилин, разом у цілому – 9 хвилин на все про все.
Ідеальний варіант, це зробити томатну підливу, яка додасть ще більше оригінального смаку. Протушкувати в олії цибулю, моркву, додайте улюблені спеції, сіль і перець, томатну пасту і трохи воду, лавровий лист. Доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і укладаємо в підливу котлети.
Одне з важливих завдань, яке виконує хліб, коли його додають до фаршу — це зробити котлети такими, щоб вони не розпадалися під час термічного оброблення. Хліб виконує тут сполучну функцію. Важлива роль хліба у фарші — це те, що він пом'якшує смак, робить котлети м'якими й ніжними.
Щоб котлети були ніжними, радимо фарш прокрутити двічі. Фарш на соковиті котлети посолити, поперчити. З 1 столової ложки фаршу сформувати котлети та обваляти в панірувальних сухарях.