Цей метал вступає в реакцію з сіллю, содою, кислотами і накопичується в організмі. В алюмінієвому посуді не можна готувати кислу їжу – варити борщі і розсольники, компоти і киселі, тушкувати і смажити овочі, кип'ятити молоко. У такому посуді можна кип'ятити воду, варити картоплю й овочі, готувати каші.9 лип. 2021 р.
компоти та варення, квасолю в томатному соусі, тушковану та квашену капусту, будь-які маринади та кислі соуси, кисломолочні продукти, такі як сметана, ряжанка, сир, кефір, не варто готувати в алюмінієвому ківшику харчування для дітей.
Додавання оцту, томатів чи лимону в борщ може нашкодити каструлі та страві. Алюмінієва каструля потемнішає від кислоти, і борщ також змінить свій колір і смак. Це пов'язано з тим, що алюміній може вступити в реакцію з продуктами. Під дією агресивного середовища відбувається руйнування оксидної плівки.
Що можна готувати в алюмінієвому посуді: Бульйони (м'ясні та рибні), супи (крім кислих), страви на рибній основі. Яйця готуються різними способами. Каша зварена на молоці. Страви з тіста: макарони, млинці, пельмені, пельмені.
Попадання 5 г алюмінію в організм за добу вважається токсичною дозою. Багаточисельні дослідження показують, що накопичуючись в організмі, алюміній: – діє на клітини мозку (паралізує центральну нервову систему, викликає тремор голови, судоми);
Мабуть, лідери з безпеки і екологічності і для дорослого, і для дитини – скляний і глиняний посуд. Це настільки нейтральні матеріали, що не вступають в реакцію ні з якими продуктами, та й високі температури їм байдужі. Спеціальне жаростійке скло підійде для приготування в духовці.
Чи можна варити молочну кашу в алюмінієвій каструлі? Алюмінієві каструлі слід використовувати тільки для приготування таких страв, які містять мало кислот і …