— якщо зменшити норму закладки цукру, варення буде менш калорійним. Але є ризик на виході отримати консистенцію компоту, а не варення. Цукор допустимо замінювати харчовими добавками на основі пектину. Це поліпшують консистенцію варення «Конфитюрка», «Квиттин», «Желфикс» і їм подібні.
Закрийте його на зиму та насолоджуйтесь знайомим смаком Таким старовинним рецептом вишневого варення без кісточок ділимося з вами у цьому матеріалі. Інгредієнти: 1кг вишні, 600 г цукру. Читайте також: Як легко та швидко видалити кісточки з вишень: хитрі лайфхаки.
Полуничне варення
- 1 кг ягід, 1,2 кг цукру, 1−2 г лимонної кислоти. Ягоди вибирати невеликі і міцні, приблизно одного розміру. …
- 1 кг ягід, 750 г цукру. Вимиті і підсушені ягоди протерти через сито (можна просто пом'яти товкачем для картоплі), і трохи проварити їх. …
- 1 кг полуниць, 800 г цукру.
ВАРЕННЯ, я, с. Зварені в цукровому сиропі, меді чи патоці ягоди або фрукти.
Процес варіння. Ідеально тримати варення на середньому або малому вогні до кипіння. Дати покипіти 5 хвилин, забрати з вогню та настояти 10-12 годин. Але є різні способи варити варення: в один прийом або в три (п'ятихвилинка, наприклад).
цукор – 1-1.5 кг; вода – 200-250 мл; смородина – 1 кг (можна брати червону, чорну або білу).