Розміщення солоної риби у морозильній камері при температурі до -8 градусів дозволяє продовжити термін зберігання до півтора місяця. Якщо продукт упакований у вакуумні пакети, а температурний режим налаштований на -8 і нижче градусів, свіжість солоної риби зберігається протягом півтора-двох місяців. Sep 17, 2020
І солоний лосось, і рибку гарячого копчення потрібно зберігати у холодильнику лише у закритому лоточці. Це потрібно для того, щоб риба не «обвітрилася», не увібрала запах інших продуктів, і сама не передала їм свій аромат. Якщо риба купувалась без вакуумного пакування, її можна буде загорнути у фольгу.
Слабосолона риба домашнього приготування зберігається не більше 3 діб, риба середнього посолу – до 15 діб, міцного посолу – до 1 місяця. Солена риба у вакуумних упаковках має термін придатності 1 місяць. Заморожування солоною риби також припустимо, у цьому випадку термін зберігання збільшується до 2-4 місяців.
3 дні Термін придатності слабосолона риби при температурі від -8 до -4 ° С зазвичай становить 45 діб, а від 0 до +6 – не більше 20 діб. Після розтину вакуумної упаковки солона риба може зберігатися у домашньому холодильнику лише 2–3 дні.