У холодильній камері свіжі гриби зберігаються близько 2-3 днів (плюсова температура близько 5°C), у контейнері для овочів (бажано та бавовняному пакеті) – час збереження до тижня. Мариновані печериці пролежать близько 4 місяців у льоху, приблизно рік – у холодильнику.
Слиз на поверхні гриба. Поверхня хороших печериць завжди суха і бархатиста на дотик. Волога та слиз на поверхні гриба говорять про те, що він зіпсований. Негайно викиньте такі печериці, тому що вони вже перестали бути придатними для харчування.
Свіжі, щойно зібрані лісові гриби при кімнатній температурі не варто зберігати більше 2-3 годин. Це продукт, який швидко псується, починає темніти та виділяти отруйні речовини. Тому зібрані гриби треба відразу обробити: ганчірочкою очистіть їх від землі, заберіть сміття, листя, хвою.
2:468:55Suggested clip 53 secondsЯк зберігати свіжі гриби в холодильнику та в морозилціYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip