Сало здатне стимулювати вироблення жовчі, що позитивно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту. Крім профілактики хвороб травної системи, свинячий жир у помірних кількостях запобігає онкозахворюванням, ГРВІ та проблемам із серцем.Feb 19, 2020
Так, на думку доктора Сіраєвої свиняче сало (та інші його види) не варто вживати дітям до 3 років та людям старше 70 років.З цієї ж причини сало протипоказано:
- якщо є загострення гастриту,
- людина страждає на гострий панкреатит, холецистит,
- при виразковій хворобі дванадцятипалої кишки чи шлунка.
Sep 19, 2022
Шкода сала Сало – дуже калорійний продукт: у 100 г міститься близько 800 ккал. Це означає, що якщо ви не плануєте витратити всю отриману від цього продукту енергію, то ризикуєте набрати зайву вагу. Вживання сала у великій кількості може призвести до ожиріння.
Сало містить «корисний» холестерин та жири, які беруть активну участь у розвитку клітинних мембран, необхідних для побудови імунітету. З'їдаючи всього шматочок сала вранці, ви менше хворітимете.