(лудіння для мідного посуду обов'язково, тому що мідь окислюється і олово, що наноситься на мідну поверхню, захищає її від цього хімічного процесу і руйнування). Мідний посуд цінується тим, що по ньому тепло розподіляється рівномірніше і кава готується вдаліше. За цю властивість мідний посуд і цінують.
Мідь чудово проводить тепло, тому вода закипає рівномірніше, але при цьому минає достатню кількість часу, щоб зерна віддали максимальну кількість смаку. Турка з міді дає правильну каву по-турецьки.
Традиційно джезви робили із міді, з товстими стінками. Мідь має дуже високу теплопровідність, поступаючись тільки сріблу. Саме тому найкращим посудом вважається мідна.
Зверніть увагу на такі параметри:
- форма – широке дно, шийка мінімум у 2-3 рази вже дна. …
- товщина стінок, якщо обрана мідна джезва – вона має бути не більше 1,5 мм. …
- внутрішнє покриття при виборі турки з металу – воно не повинно мати пошкоджень. …
- обсяг – проста порада: чим менше, тим краще.