Артишоки – чудове джерело клітковини, яка допомагає зберегти здоров'я вашої травної системи, сприяючи розвитку дружніх кишкових бактерій, знижуючи ризик деяких видів раку кишечника та полегшуючи запори та діарею. Артишоки містять інулін – різновид клітковини, яка діє як пребіотик.Oct 13, 2020
Артишок активізує діяльність кишечника та корисний при лікуванні запору. Впливаючи на печінку, він стимулює виведення продуктів життєдіяльності організму з її тканин, а також має сечогінну дію і прискорює виведення з організму надлишкової рідини.
Не варто їсти артишок хворим на холецистит (запалення жовчного міхура) або порушеннями роботи жовчовивідних шляхів. Овочі протипоказані при деяких захворюваннях нирок. Артишок сприяє зниженню тиску, тому людям із низьким тиском краще утриматися від його вживання.
Екстракт артишока включає цинарин. Унікальність цієї речовини полягає в тому, що вона здатна вивести продукти життєдіяльності з тканин печінки. Крім того, надаючи сечогінну дію, цинарин виводить надлишок солей та рідини.