Температура має підтримуватись у межах +4-5°С. Після цього вийміть горіхи з холодильника (це буде в першій декаді березня) і замочіть у теплій воді +25-30 ° С на 10 хвилин. Потім розкладіть фундук на вологі рушники та помістіть їх у контейнер. Намагайтеся, щоб горіхи, якщо їх кілька, не стикалися між собою.
Коренева шийка саджанця має бути на рівні землі або на 2-3 см вище. Навколо куща роблять лунку та поливають 20 л води. Посадку мульчують тирсою або іншими матеріалами (наприклад, сухою травою, торфом). Надземну частину саджанця зрізають на висоті 15-20 см від поверхні ґрунту та підв'язують саджанець до опорного кола.
Так як рослина «чужезапильна», висаджувати у саду потрібно кілька сортів для кращого запилення. Дерева одного сорту не дають урожаю. Якщо посадку здійснюєте в саду, саджанці садіть на відстані 4 м один від одного.