Волога поверхня також уповільнює формування кірки, вона виходить тоншою і хрусткішою.. Крім того, волога «розбавляє» крохмалі, які присутні на поверхні заготівлі, і кірка стає глянсовою, блискучою.Aug 13, 2015
Найкраще випікати хліб за температури 160-170 градусів. Треба поставити форму з хлібом на найнижчий рівень духовки і випікати щонайменше 30-40 хвилин. Тасим чином хліб пропечеться добре і центр не залишиться сирим. Чим більший розмір хліба, тим більше часу треба його випікати – щонайменше 40-45 хвилин.
Якщо помістити тісто в холодну духовку, хліб вийде плоским, сухим і погано жуватиметься. Те ж поширюється на приготування борошняних виробів з різних видів тіста, в які для пишноти додають харчову соду та/або розпушувач (наприклад, кекси або печиво).
Пар забезпечує високу вологість у духовці, тому м'ясо та овочі стають соковитішими. Напевно, ви помічали, що під час готування у звичайній духовці теж утворюється пар – Це волога, яку втрачають продукти. Саме тому дієтичне м'ясо – та ж курка, наприклад – часто виходить дуже сухим.