Актуальні поради Українцям Скільки зберігається Брага із винограду

Скільки зберігається Брага із винограду

Але якщо зброджування закінчено, а зробити перегонку немає можливості, брагу потрібно перемістити в прохолодне місце температурою 1-4 градуси. У даних умовах вона може зберігатися до 30 діб. Але краще використати в найближчих 5 днів.

Виміряти відсоток алкоголю можна за допомогою перегонки відфільтрованої бражки та води (у пропорції один до одного). Отриманий продукт нагрівають до 20°C, після чого вимірюють спиртометром. Ще один показник готовності – щільність браги, яку вимірюють за допомогою ареометра.

В ідеалі на 1 кг цукру потрібно додати 1гр сульфату амонію, 3 гр суперфосфату. Але можна обійтися натуральними продуктами, які містять необхідні речовини. Додайте цукрову брагу для підгодівлі натуральний фруктовий сік або подрібнені фрукти або ягоди. Можна додати чорний хліб або попередньо розварене зернове сировину.

Медова брага може бродити близько 2-4 тижнів. Визначення готовності ґрунтується на щільності та смаку. Зернова брага (із солоду, зерна і води). Зернова брага зазвичай бродить від 5 до 14 днів, але це може змінюватися залежно від рецепта браги та умов.

Межа для хлібопекарських дріжджів становить 12-14% вмісту спирту в брагу, а для спиртових – вже 18%.

Брага на солоді в середньому дозріває за 7-10 днів. На варенні – 5-7 діб. Виноградна брага обробляється приблизно тиждень. Якщо використовуються дикі дріжджі, то процес може затягнуться від 2 до 4 тижнів.





Скільки бродить винна брага? Найпростіший метод дізнатися, скільки має стояти брага, це подивитися час, вказаний на пачці з дріжджами. Спиртові зазвичай блукають 5-7 днів.

Related Post