Актуальні поради Українцям Яка їжа багата на залізо?

Яка їжа багата на залізо?

Відварені квасоля, нут, горох, соя, сочевиця у середньому містять 3,3 мг мікроелемента на 100 г. Шпинат – абсолютний рекордсмен серед овочів за концентрацією заліза. Листя овочів містить 3,6 мг заліза на 100 г. Популярна крупа кіноа містить близько 1,5 мг на 100 г порції.

Продукти з високим вмістом заліза

  • Молюски
  • Субпродукти
  • Червоне м'ясо
  • Шпинат
  • Бобові
  • Гарбузове насіння
  • Кіноа
  • Брокколі

Морепродукти багаті залізом. Особливо його багато в устрицях: одна стограмова порція делікатесу містить 3 мг заліза при добовій потребі 18 мг.

Найбільше елемента міститься у топінамбурі – близько 4 мг. У яблуках та грушах його 2,6, у маракуйє – 1,6, а у фініках – 1 мг. Увага! Овочі та фрукти багаті на вітаміни B12 і C, що покращують всмоктування заліза.

Related Post

Як і скільки зберігати пергу?Як і скільки зберігати пергу?

Продукт бджільництва в стільниках вважається більш вразливим. Тому він вимагає певної обстановки для зберігання. Його бажано використовувати протягом півроку після збору. Термін придатності перги бджолиної в гранулах становить один рік.