Вибій виконується розсіченням трахеї, стравоходу, загальної сонної артерії, яремної вени і блукаючого нерва одним швидким рухом дуже гострого клинка (халеф), яким діє висококваліфікований шохет.
Забій худоби на бійнях проводиться поетапно:
- По жолобах тварин відправляють на завод. …
- Для забою використовують пістолет із металевим стрижнем. …
- Панель стійла відкривають, та тварина підвішують на гачок за задні ноги.
- Гостро заточеним ножем перерізають трахею для знекровлення туші.
При кошерному у забої худоби використовують рівний і гострий ніж, у якого немає навіть дрібних зазубрин. Ніж забійника повинен не рвати органи, а плавно розрізати їх. Довжина ножа повинна бути вдвічі більша за діаметр шиї тварини, яка ріжуть. Кошерний забій худоби (шхіта) не повинен перериватися.
Технологія забою великої рогатої худоби включає: оглушення, забій та знекровлення худоби, зйомку шкіри, відділення голови, нижніх частин кінцівок, видалення внутрішніх органів, поділ (розпилювання) туші на напівтуші або четвертини, зачистку, таврування та зважування.