Зелена квасоля — джерело не лише вітамінів та мінералів. Овоч містить також унікальний антиоксидант кверцетин. Він не лише допомагає боротися з окислювальним стресом, а й допомагає знизити тиск природним шляхом.25 черв. 2022 р.
Препарати з квасолевого лушпиння мають дермотонічні, сечогінні, антибіотичні та гіпоглікемічні властивості й використовуються для лікування хронічних дерматозів, гіпертонії, ревматизму, запалення нирок, легких форм цукрового діабету та набряків, спричинених захворюваннями нирок.
Регулярне споживання білої квасолі покращує імунітет, оскільки у ній міститься більше вітаміну С, ніж у червоних сортах. Також нормалізує обмін речовин, зміцнює нервову систему й покращує травлення.
Чим корисна спаржева квасоля Спаржева квасоля — джерело вітамінів А, С і К, а ще клітковини та фолієвої кислоти. Включення до раціону спаржевої квасолі зменшує ризик серцевих захворювань та діабету.
Інструкція з приготування Відварюємо квасолю в підсоленій киплячій воді протягом 5- 10 хвилин (жовта стручкова квасоля вариться швидше).
Страви з квасолі (особливо у вигляді пюре) корисно вживати при гіпоцидних гастритах, атеросклерозі й порушеннях ритму серцевої діяльності. Внутрішньо вживають відвар стулок квасолі (15–20 г подрібненого сухого лушпиння на літр води, кип'ятять 3–4 години). Добова доза – 500 мл, пити ковтками.
Саме зелена квасоля володіє найкращими смаковими якостями і має величезний запас корисних мікроелементів. Вона характеризується довгими стручками.