Кімнатна температура зберігання не підходить. Свіжі печериці зіпсуються через 7-9 годин.Найкраще зберігати свіжі гриби печериці в холодильнику:
- магазинні розфасовки до тижня;
- відкрита упаковка – до чотирьох днів;
- у воді термін зберігання знизиться у 2 рази;
- під вакуумом – збільшиться до 10 днів.
Якщо ви купили печериці у відкритому вигляді, то зберігати у холодильнику їх можна лише протягом 3 діб. Покриті плівкою печериці можна, можливо зберігати у холодильнику близько 6 діб. Після закінчення цього терміну гриби можуть потемніти. Збільшує термін зберігання печериць заморожування.
Щоб печериці не темніли і залишалися сіро-білого кольору, додайте на смак сіль і 20 г лимонної кислоти. Можна покласти пару горошин чорного запашного перцю та лавровий лист. Помістіть у каструлю підготовлені грибиВони повинні бути повністю занурені у воду і довести їх до кипіння.