Чіпси смажать не на корисній рослинній олії, а на технічному жирі. Такі жири сприяють збільшенню рівня холестерину в крові та підвищують небезпеку виникнення атеросклерозу, інфаркту, інсультів, онкозахворювань.. Через високий вміст крохмалю (вуглеводів) та жиру чіпси дуже калорійні.Aug 24, 2021
Регулярне вживання чіпсів призводить до різкого збільшення ваги. Дослідники виявили взаємозв'язок між споживанням надлишку солі та домінуванням жирної їжі в раціоні. Тобто чим частіше ви їсте солоні чіпси, тим вищим є ризик, що після них вам захочеться інший шкідливої їжі.
За словами експерта, середній пакет чіпсів, близько 70 грамів, можна їсти без особливої шкоди здоров'ю. Якщо з'явилося бажання використати цей продукт і зовсім не нашкодити організму, то треба з'їдати його не за один раз, а поступово.
Чіпси завдають великої шкоди організму. Печія, різні хвороби кишечника, різноманітна алергія, нерідко гастрит. Надлишок сполучення солі призводить до порушення метаболізму в організмі, викликає ряд серцевих захворювань, що перешкоджає нормальному зростанню кісток.