До того ж, її можна їсти навіть при ротавірусної інфекції або отруєнні, особливо, якщо зварена манна каша на воді, а не на молоці. Позитивно впливає на стан волосся і нігтів, зміцнює імунітет і нервову систему. Але вживати її частіше двох разів на тиждень не можна.
Манна каша стрімко підвищує рівень цукру в крові, після чого підшлункова починає виробляти велику кількість інсуліну. Це дуже шкідливо для діабетиків, а також для тих людей, які хочуть схуднути. В рисовій каші, а саме в білому шліфованому рисі, майже немає корисних для людини вітамінів і мінералів.
Це мукополісахарид, який міститься в оболонці деяких злаків і викликає некроз (омертвіння) ворсинок кишечника, за рахунок яких відбувається всмоктування поживних речовин. На рахунку манної каші є один серйозний проступок: вона багата фітином.
Манна крупа добре засвоюється організмом, вважається дієтичним продуктом. У цій крупі містяться вітаміни В та РР, залізо та інші корисні речовини. Смачна манна каша відновлює сили та може швидко втамувати голод.
Вживати її експерти рекомендують на сніданок. До інших позитивних властивостей манної крупи належить насиченість залізом, що робить її корисною при залізодефіцитній анемії. До того ж манка містить селен і калій, що покращують роботу серця.
Фахівці рекомендують вживати манну кашу не більше 2-3 разів на тиждень, особливо якщо ви стежите за своєю вагою або страждаєте від діабету.