Дегідратор або сушарка? В принципі, це дійсно те саме, але сушарками частіше називають прилади переважно у формі циліндра, які відкриваються та розбираються шляхом знімання ярусів-піддонів, а дегідраторами — сушарки у вигляді куба з дверцятами та висувними піддонами.Aug 18, 2017
Дегідратор – це та сама сушарка, тільки професійніша, адже дегідратор не просто сушить, а повністю видаляє вологу з продуктів, що дозволяє продовжити термін їх зберігання і зберегти набагато більше корисних речовин.
Запитання: Можна, можливо чи випадково пересушити продукти? Відповідь: Так, можна, можливо. Якщо неправильно виставлено час та завищено температуру сушіння. Вибирайте дегідратор з функцією, коли після закінчення часу сушіння автоматично перемикається на 30°С.
Що можна сушити у сушарці для овочів та фруктів:
- майже будь-які фрукти;
- будь-які ягоди;
- овочі для заготівлі на зиму — їх можна, можливо не тільки сушити, а й в'ялити;
- гриби;
- пастилу;
- лікарські трави, зелень;
- м'ясо, птицю, рибу.