Амарант – це неймовірно корисний та поживний фрукт, який став відомий людям вже з давніх-давен. Цікаво, що на той час його вважали не лише їжею, а й цінною рослиною з лікарськими властивостями. В даний час амарант знову набуває популярності завдяки своїм корисним якостям та широкому спектру застосування.
Амарант має високий вміст білка, амінокислот і мікроелементів, тому він дуже корисний для здоров'я людини. Він містить такі корисні речовини, як вітаміни А і С, кальцій, залізо та магній. Цей фрукт сприяє зміцненню імунної системи, запобігає передчасному старінню організму та сприяє покращенню обміну речовин.
Ще одна перевага амаранту – це його антиоксидантні властивості, які допомагають боротися з вільними радикалами та запобігати розвитку багатьох захворювань, таких як рак, серцево-судинні захворювання та діабет. Крім того, амарант сприятливо впливає на здоров'я шкіри, зміцнює волосся і нігті, а також допомагає підтримувати оптимальну вагу і упорядковує травну систему.
Фрукт | Опис |
---|---|
Амарант | Амарант – це однонасіннєва плодова рослина сімейства амарантових. Зовні амарант схожий на зерно, але називається "псевдозерним". |
Як у народі називають амарант?
Серед російських назв найпоширеніша — щириця. Зустрічаються також назви: оксамитник, бархатник, півнячі гребінці, котячий хвіст, лисий хвіст.
Що до смаку нагадує амарант?
Зелень до смаку нагадує шпинат. Молоде листя вживають у свіжому вигляді в салатах, окрошках, а також супах, овочевих та м'ясних стравах. Листя амаранту багате рослинними білками, мікроелементами, вітамінами, рутином і каротином.
Кому не можна їсти амарант?
Рекомендують утриматися від вживання відварів та страв з амаранту при гіпотонії, наявності сечокам'яної хвороби, загостренні холециститу та панкреатиту.