Серед зернових культур найбільш біологічно стійкими вважаються пшениця, овес (не голозерний), сорго і горох. Їх можна зберігати 10 -15 років.
Ціни зернотрейдерів на пшеницю сьогодні
Пункт доставки | Ціна | Контакти |
---|---|---|
Трансбалктермінал (ТБТ) Одеська, Чорноморськ | 5 900 грн б/н | Контакти |
МТП Південний Одеська, Одеса | 5 700 грн б/н | Контакти |
Колосівський елеватор Миколаївська, Токарівка | 5 450 грн б/н | Контакти |
Новоодеська філія Нібулон Миколаївська, Зайве | 5 325 грн б/н | Контакти |
Рекомендована вологість зерна злакових і зернобобових культур має бути 12-14%, олійних культур (з вмістом жиру 25-30%) – 10-11%, а при кількості жиру 40-50% їх вологість повинна бути в діапазоні 6-8%.
Визначення вологості зерна згідно ДСТУ полягає в вимірюванні лабораторними вагами маси насіння до та після сушки, яка відбувається з-за допомоги високоточної сушильної шафи. У підсумку кількість випареної води після сушіння становить відсоток вологості. Цей метод є найточнішим, тому його вважають арбітражним.
Існує кілька методів вимірювання вологи в культурах: Метод, який застосовується найчастіше у промисловості — гравіметричні вологоміри або сушильні шафи. Вони вимірюють масу зразка до та після сушіння. За підсумками кількість випареної вологи після сушіння є показником вологості.
2) 8 • 16 = 128 (ц) – пшениці можна засипати в бункер. Відповідь: у бункер можна засипати 128 ц пшениці. Завдання 4 Чи встигне Олеся прочитати за 2 год книжку, у якій 65 сторінок, якщо за 6 хв вона може …