Основа мармеладу – фруктове, ягідне або фруктово-ягідне пюре, до нього додають цукор, патоку та речовину, одержувану з яблук, айви та деяких інших фруктів – пектин.. Желейно-фруктовий. Інгредієнти мармеладу – фруктовий чи ягідний сік чи пюре, цукор, патока та желюючі речовини, агар чи желатин. Желейний.
У традиційному вигляді склад мармеладу виглядає наступним чином:
- фруктове чи ягідне пюре;
- цукор, фруктовий сироп, патока, фруктоза;
- харчові добавки (стабілізатори, барвники, ароматизатори);
- загусник (пектин, агар-агар, желатин, крохмаль).
Jun 7, 2021
Мармелад є халяльним, якщо у його складі перебувають лише дозволені продукти. Якщо там є тваринний желатин, і немає впевненості в тому, що він виготовлений із дозволеної тварини, їсти його не варто. Краще вибрати інший продукт або насолоду, в походження інгредієнтів якого можна, можливо бути точно впевненим.
Чим мармелад відрізняється від желе? У желе рідка або слабо оформлена студнеподібна консистенція, а у мармеладу щільна желеподібна структура. Здатність добре зберігати форму досягається за рахунок додавання в основну масу студнеутворювачів: агар-агару, пектину, крохмалю, що модифікує.