Фахівець відразу ж відзначить особливу форму голови дикої сьомги, її добре розвинені плавці. Адже їй доводиться самостійно добувати корм, долати великі відстані. У риби, вирощеної штучно, розмір плавців менший, і вони оплавлені.Feb 2, 2008
Основна відмінність полягає в тому, що м'ясо дикого лосося менш жирне, в ньому майже немає характерних для лосося білих жирових прожилок, до яких ми звикли.
Як виглядає сьомга Луска сьомги велика, срібляста, на спинці зеленого або темнішого сірого відтінку, черевце світле, майже біле. Уздовж усього тіла вище середньої лінії у сьомги є невеликі чорні плями. Дика сьомга, що надходить у продаж, скромних розмірів, максимум 4 кг.
Натуральна червона риба має блідий рожево-сірий колір м'яса, саме м'ясо обов'язково напівпрозоре. Але барвники – це ще півбіди. На рибних фермах сьомгу годують спеціальними гормональними кормами. За таких умов риба моментально набирає кілограми.