Щоб вироби не злиплися, можна влити в каструлю трохи рослинної олії. Готову локшину відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Якщо ви готуєте суп із локшиною, додавайте її за вказаний вище час до кінця варіння.
Перед варінням макаронів каструля заповнюється приблизно на 70%. Далі воду слід довести до кипіння. Після того, як вода закипіла, її слід посолити та зменшити вогонь. Наступним кроком у каструлю висипаються макарони і періодично помішуються, щоб вони не злиплися.
У киплячу воду кладемо нашу домашню локшину і варимо, помішуючи, на середньому вогні 8-10 хвилин. Стежимо, щоб локшина не прилипла до дна. Готову домашню локшину виймаємо шумівкою (промивати не потрібно).