Гідрозатвор – це паз у стінці коптильні, в який вставляється кришка та наливається вода, тим самим герметизуючи кришку коптильні по периметру. Виникає логічне питання, а куди подінеться дим з коптильні? Дим виходитиме зі штуцера (трубочки) на кришці.
Процес копчення у домашній коптильні займає 15-20 хвилин, далі продукти готуються за рахунок високої температури. Саме на такий час тління потрібно розрахувати кількість тріски. Це приблизно 1 жменька або 60-80 грамів. Якщо тріски буде занадто багато, обробка димом, що затягнулася, надасть гіркоту копченостям.
Якщо виникає питання, яка коптильня краща – з гідрозатвором або без, то краще з гідрозатворомІнакше всі неприємні запахи виявляться прямо в будинку. Такий пристрій дозволить уникнути попадання диму в приміщення, а всі неприємні запахи відводяться через трубку, яка приєднана до шлангу та виведена у вікно.