Чотири столові ложки сухих подрібнених квіток календули заливають двома склянками окропу, настоюють дві години та проціджують. Приймають по три столові ложки настою через кожні півгодини.Aug 4, 2019
Всередину у вигляді настою та відвару календула застосовується при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, нирок, сечового міхура, селезінки. Для приготування відвару з календули беруть 20 г сухих квіток, заливають 0,5 л води та настоюють. Приймають по 1 ст. ложці 3-4 десь у день.
Календула благотворно впливає на слизові шлунка та кишечника, запобігаючи запаленню та забезпечуючи профілактику різних захворювань травної системи. Регулярний прийом відвару так само захистить вас від дискомфорту та болю у животі.
Найпростіший – приймати настій календули (допомагає також при колітах, ентероколітах, при виразковій хворобі. шлунка і дванадцятипалої кишки). Настій календули. 2 чайні ложки квіток залити 2 склянками окропу, наполягати 15 хвилин, процідити. Випити протягом дня.