Актуальні поради Українцям Чи можна додавати воду при варінні бульйону

Чи можна додавати воду при варінні бульйону

Дозволяється додавання води тільки в тому випадку, якщо страва виходить занадто густою. У цьому випадку можна додати в каструлю під час варіння гарячу воду, щоб не порушувати температурний режим. Доливати воду в готовий бульйон заборонено.11 лип. 2023 р.

За класикою в бульйон кладуть моркву і цибулю, які можна пасерувати на невеликій кількості олії. Для смаку в бульйон можна додати печериці або білі сушені гриби. Крім солі й меленого перцю, в бульйон кладуть лавровий лист, духмяний перець горошком. Можна також додати чебрець, розмарин, стебло селери, петрушки.

Щоб бульйон був прозорим, гарного кольору, використовують цибулину та різноманітні коренеплоди, як от морква, пастернак, селера.

Щоб холодець був прозорим, додайте в нього доступний інгредієнт під час варіння. Улюблений багатьма українцями м'ясний холодець виглядає набагато апетитніше, якщо бульйон буде прозорим, як сльоза. Така страва дуже красива в розрізі, в ній добре видно м'ясо і овочі.

Бульйон можна готувати з яловичих, свинячих, курячих або індичих кісток. Важливо брати частини де багато суглобів та хрящів. На 4 літри води можна додати від 1 до 2 кг кісток, довести їх до кипіння, а потім варити під кришкою на повільному вогні мінімум 4 години, періодично знімаючи піну.

Для наваристого курячого бульйону краще брати цілу курку або ж м'ясо на кістці, а ось одного філе або грудки буде недостатньо. Краще не зловживати ароматними спеціями, бо





Чи можна додавати воду під час варіння холодця? Вогонь потрібно зменшити до мінімуму відразу після закипання, каструля має бути накрита кришкою.

Related Post

Як правильно заряджати акумулятор автомобіля?Як правильно заряджати акумулятор автомобіля?

Зарядний пристрій спочатку під’єднується до батареї, і тільки потім вмикається в мережу. Червоний дріт кріплять до плюса, а чорний до мінуса. Акумулятор найкраще зняти з автомобіля. Зарядний пристрій спочатку під’єднується

Як правильно пророщувати ячмінь?Як правильно пророщувати ячмінь?

Тривалість пророщування ячменю – 6-7 днівжита – 4-5 днів (Остання доба жито не поливають водою). Готовність визначають за розміром паростка (корінець). Для житнього солоду довжина паростка не повинна перевищувати довжини