Актуальні поради Українцям Як забрати гіркоту з баклажанів без солі?

Як забрати гіркоту з баклажанів без солі?

Розрізаємо плоди вздовж або ріжемо кружальцями і посипаємо великою сіллю. Саме великою: м'якоть овочів пориста, вона охоче прийме дрібну сіль, яка там і залишиться. Так, баклажани перестануть гірчити, але будуть надто солоними. Залишаємо хвилин на 20-30, щоб на поверхні проступила рідина.

Баклажани нарізають і опускають у каструлю із холодною підсоленою водою. Так як баклажани у воді не тонуть, доведеться притопити їх за допомогою гніту. Півгодини такої «ванни», і вся гіркота з баклажанів йде. Залишиться їх обполоснути, віджати від надлишку води і розпочати безпосередньо готування.

Мокрий спосіб видалення гіркоти передбачає, щоб нарізані баклажани замочити на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води). Баклажани у такій воді спливають, тому притисніть зверху шматочки баклажанів блюдцем. Після вимочування промийте баклажани під проточною водою.

Related Post

Чи можна наносити лак на оліфуЧи можна наносити лак на оліфу

Крім того, вона дозволяє скоротити витрату фарби і лаку при малярних роботах: знавці радять використовувати оліфу в якості попереднього покриття – спочатку на деревину нанести два-три шари оліфи, а потім

Як пити обліпиху при гастриті?Як пити обліпиху при гастриті?

При ерозивному гастриті відбувається поліпшення стану, якщо приймати щоранку натщесерце по 1 чайній ложці олії. Курс лікування зазвичай триває 1 місяць, але може бути продовжений ще на такий же термін.Aug