Як приготувати чай? кульбаби: Квітки промий від пилу, відділи пелюстки від зеленої частини, поклади їх у заварювальний чайник і залий окропом. Дай чаю настоятися 5 хвилин, розлий по чашках через ситечко і додай мед (за смаком).
Коріння його використовуються як жовчогінний та сечогінний засіб. Корінь кульбаби відомий зміцнююча та оздоровлююча печінка. Настоянка з кореня кульбаби збуджує апетит, має спазмолітичні, проносні та кровоочисні властивості.
Почистіть коріння кульбаби і дрібно наріжте. Листя також наріжте тонкими смужками. Залийте окропом із розрахунку 2 чайні ложки листя та коріння на склянку води. Дайте настоятися 10 хвилин, процідіть і протягом 4-6 тижнів пийте по три чашки на день.