Розгляньте капелюшок печериці. На ній не повинно бути плям, колір гарного грибочка – рівномірний, без будь-яких вкраплень. Якщо на капелюшку є плями, значить, гриби лежать уже тривалий час, вони несвіжі. Якщо капелюшок липкий і слизький — гриби зіпсовані.
Нутрощі повинні бути сухими та однорідними. В'ялість – початок процесу гниття. Перевірте, щоб ніжка до капелюшка прилягала щільно — інакше цей гриб виявиться несвіжим. Обов'язково нюхайте: несвіжий продукт ви відразу відрізните за характерним запахом.
Тому цього разу розповімо про найпоширеніші гриби і те, що з ними можна зробити.
- Печериці білі (кремові, коричневі) грибами складно здивувати – вони такі ж банальні, як ранкова яєчня чи терта морквина. …
- Портобелло …
- Гливи …
- Шіїтаке …
- Єринги …
- Енокі
Feb 9, 2019