Щоб прискорити Процес, деякі господині запускають буряк у киплячу воду і не зменшують вогонь до мінімуму. А щоб температура води була ще вищою, додають 2-3 столові ложки олії. Коли буряк залишить близько 30-35 хвилин, його знімають з вогню і відправляють під струмінь холодної води ще на 15-25 хвилин.
Закип'ятіть воду на середньому вогні, а потім зменшіть його та накрийте буряк кришкою. Готуйте 2:00. Є простий лайфхак, який допоможе зберегти яскравий колір овочів у процесі варіння: додайте лимонний сік у співвідношенні 1/2 чайної ложки на 1 літр води. Перевірити готовність буряка дуже просто.
Додати оцет і цукор Яскравий колір буряків легко зберегти, якщо додати у воду при варінні трохи есенції. Якщо у вас столовий оцет, потрібно ½ чайної ложки на два літри води. Для міцної кислоти в 70%, зменшіть розмір удвічі – буде достатньо буквально краплі.